Server Regels
Regels

Zoals op elke FiveM server hanteert NightrexRP ook regels. Deze regels gelden voor alle onderdelen van NightrexRP en kunnen te allen tijde worden aangepast. Bij het overtreden van de regels kunnen de volgende maatregelen worden getroffen:

🔴Mute

🔴Kick

🔴Timeout

🔴Ban

🔴Inbeslagname van goederen of voertuigen

🔴Account reset

🔴Blokkeren van IP, ID en/of Gebruikersnaam

Eventuele niet beschreven regels of sancties kunnen te allen tijde worden opgelegd door Staff en dient nageleefd te worden. Staff heeft ook de mogelijkheid om sancties uit te delen zonder aankondiging, reden of aanleiding.

CATEGORIE REGELS

NightrexRP Regels

🔴Je leven is waardevol, handel dus ook zoals je in het echte leven zou doen

🔴Besteed tijd aan het maken van je karakter.

🔴Zonder microfoon, geen RP in NightrexRP. Weet je niet hoe je dit moet instellen, vraag dan hulp. Zonder microfoon toch in de server spelen zal consequentie's hebben en deze zullen bij een kick beginnen en kunnen uiteindelijk leiden tot een ban.

🔴Het laatste woord van beheerders is leidend, geen discussie mogelijk. Neem je verlies en kom je in een situatie waarin er niet RP waardig word gehandeld, los dit dan netjes in een gesprek op. Kom je er echt niet uit tijdens zo'n gesprek, dan sta je vrij om daarna iemand van het team erbij te halen. Let wel op! er is niet altijd tijd om dit direct te kunnen doen.

🔴Ziekenhuis personeel beslist over je lot na een verwonding het woord van deze hulpverleners is leidend, let op doden praten niet! Ben je overleden dan dient de ziekenhuismedewerker dit duidelijk aan jou te vermelden. Dit kan zijn in de /do,/me of in RP.

🔴Bij verkeerd gedrag word je zaak neergelegd bij het staff team, zij zullen verder beslissen wat voor straf je hiervoor krijgt. Zorg dat je altijd bewijs aanlevert zodat je je eigen woord sterk maakt en er dus geen wellus nietus spel/discussie ontstaat.

🔴Ga netwerken in de server en verkrijg bepaalde informatie door kennis te maken met andere spelers om bijvoorbeeld een telefoonnummer te krijgen of dat je de locatie van bijvoorbeeld de ANWB zoekt. Kom zo aan een leuke uitdagende baan en maak hierdoor vrienden, word er iets negatiefs gezegd tegen je in game trek je dit niet persoonlijk aan je speelt een spel en dit is tegen je karakter bedoeld

🔴Bij het krijgen van boetes of gevangenisstraf dien je je straf uit te zitten en je boete te betalen zonder discussie. Politie word opgeleid hiervoor en dit woord is leidend, ondervind je een probleem met een agent vraag dan altijd een RP waardig gesprek aan met het hoofd van de politie. Stuur hiervoor een bericht naar de politie en plan een afspraak in. Doe dit wel NA dat je je celstraf in de gevangenis hebt uitgezeten, want als je in de cel zit bij het politiebureau of in de cel zit in de gevangenis, dan heb je als het goed is geen mobiele telefoon bij de hand.

🔴Overvallen/gijzelingen/liquidaties op agenten mogen alleen plaatsvinden als er tenminste 3 politieagenten (IN DIENST) aanwezig zijn in de server. ( zorg er wel voor dat er geen 10 a 13 overvallen op 1 avond zijn, hou het voor iedereen leuk!)

🔴Alles wat je in discord te weten bent gekomen over andere spelers of over situaties mag niet worden gebruikt in game.

🔴Ben je dood gegaan? Doodgaan in de server betekend dat je alle voorafgaande herinneringen vergeten bent, ook je doodsoorzaak en wie je eventueel hebben vermoord weet je niet meer. Je nieuwe leven begint wanneer je uit het ziekenhuis loopt. Je dood word bekend gemaakt door middel van een nieuwsbericht waarin andere spelers dan op de hoogte zijn van jou dood en dat voorkomt verwarring. (Een nieuw karakter betekend nieuwe naam, nieuw gezicht, nieuwe kleding!) Neem je verlies, dood is dood!! Bij het niet aanmaken binnen 20 minuten van een nieuw karakter geldt de volgende straf: een 24 uurs ban!

🔴RDM/VDM slachtoffer: als je door iemand anders zijn FailRP omkomt dan spreekt het vanzelf dat hulpdiensten dit oplossen en wij zorgen dat jij weer een flinke teug adem haalt en verder gaat met jou personage alsof er niks is gebeurt, wraak word niet getolereerd. (bij het niet houden aan deze regel hangt er een flinke consequentie aan!) Maak jij jezelf schuldig aan RDM/VDM dan krijg je hiervoor een ban ( lengte is afhankelijk van situatie)

🔴Geen cop baiting in game, dit word niet getolereerd! onder cop baiting word het volgende verstaan: rondjes rijden voorbij of om het politiebureau, vol gas langs politie voertuig rijden, burn-outs trekken als je politie ziet. ( overtreed je deze regel dan krijg je hiervoor een forse celstraf) of er worden andere maatregelen genomen door bijvoorbeeld een kick of een ban.

🔴Respect voor de andere spelers in de server, verwar RP niet met Real Life (echte leven). Heb je een probleem? probeer dit rustig uit te praten en kom je er niet uit, trek dan iemand van het team even aan zijn jasje. (De straf word op dat moment bepaald)

🔴Even lekker klieren met een paar andere spelers in de late uurtjes of s'morgens vroeg mag natuurlijk gewoon bij ons, hiervoor verzoeken we jullie wel om dit op de volgende gemarkeerde zones hiervoor te doen! Het grote vliegveld in de stad.

🔴Bij een winkel of bar overval mag je alleen pistols/pistolen gebruiken, bij een bank overval mag alles wat verkocht word gebruikt worden.( dit geldt ook voor de politie)

🔴Zodra je een overval start communiceren de overvallers en politie met elkaar via /me.

🔴Je rijd niet weg voor de politie als dit niet nodig is, heb je wapens of drugs bij je dan heb je het recht om te vluchten! Denk erom dat we dit niet elke keer willen zien!

🔴Greenzone! De greenzone is een gebied waar GEEN geweldsdelicten mogen plaatsvinden of criminele activiteiten gedaan mogen worden, maak je je hieraan schuldig dan krijg je hiervoor de eerste keer een 24 uurs ban!! mocht het je een tweede of derde keer gebeuren dan zullen wij als staff daar een gepaste consequentie voor bedenken denk aan een 3 dagen ban of misschien wel een 7 dagen ban, in het uiterste geval mag je voor altijd afscheid nemen!! dus wees voorzichtig in deze gebieden!! (Blokkepark, Ziekenhuis in de stad / in Sandy Shores), Word er een RP BUITEN de greenzone gestart en je vlucht naar greenzone dan is greenzone niet meer van toepassing. Ook als je een RP in greenzone start dan word op dat moment ook de greenzone opgeheven

🔴Als je een overval pleegt moeten mensen IN DE BANK/WINKEL of BAR aanwezig zijn, buitenom is niet meer toegestaan!

🔴Alleen beheerders doen uitsluitsel over businessplannen/nieuwe auto's/grote updates.

🔴Bij en overval kan de politie vragen of je weg wil gaan. Luister je niet naar de politieagent dan kan je kick verwachten met een waarschuwing!! kom je weer terug nadat je de kick ontvangen hebt en blijf je hangen/bemoeien bij/met de overval. Dan krijg je een 24 uur ban !

🔴Als de politie langs een drugs locatie komt, mag je niet je auto in het water rijden of laten ontploffen, als dit wel gebeurt staat daar een 24uur tot 3 dagen ban op

🔴Als je neer wordt geschoten door de politie, ben je niet meteen dood, tenzij de ambu je doodverklaart, dit houdt in dat je gerevived wordt door de ambu en je gewoon doorgaat met de RP. Als je niet dood bent verklaart, dan krijg je gewoon je boetes en/of een celstraf.

🔴Om je Rol inwoner te krijgen, maak je bij #inwoner-verzoek een registratie verzoek aan door de commando “-registreer” te gebruiken. Door de registratie commando te gebruiken ga je akkoord met de regels en bevestig je dat je de regels hebt gelezen.

🔴Tijdens een gijzeling van 1 of meerdere politie agenten, mag daar met een goede RP losgeld gevraagd worden. (Houdt wel rekening met het afpakken van de agent zijn spullen, dat heeft ook een waarde)

🔴Staff gaat je niet zomaar reviven als je daarom vraagt, staff mag er voor kiezen om je een rekening te sturen tot 3.500FIVEM REGELS

🔴Blijf ten aller tijde in je roleplay, praat dus niet over ooc dingen in je RP.

🔴Zolang je in een RP situatie zit mag je niet AFK gaan of uitloggen.

🔴Als je AFK gaat log je uit, let op!! doe dit niet tijdens een RP situatie!

🔴GTA rijstijl is verboden ( te hard rijden, hou je aan real life weggebruik)

🔴Voor de diefstal van EMS voertuigen en voertuigen van de anwb krijg je een 24 uurs ban!*

🔴Heb respect voor de EMS en doe wat je gevraagd word, geen geweld gebruiken.

🔴Voor VDM en RDM krijg je direct een ban voor 24 uur de eerste keer, herhaal je dit gedrag nog eens dan krijg je een permanente ban.

🔴Combatloggen dat wil zeggen"wanneer je doodgaat of in een RP situatie zit en ineens uitlogt, dan verbreek je de RP en krijg je hiermee een 24 uurs ban!

🔴Maak je je schuldig aan moneycheaten dan krijg je een permanent ban! Ook het dupliceren van wapens is een permanent ban!

🔴Geen gespot met nare ziektes en woorden hiervoor krijg je een ban!

🔴Het woord van de beheerder is leidend! Alles word besproken en samen afgehandeld.

🔴Metagaming word niet getolereerd "dit betekend alle informatie die verkregen word buiten RP mag niet gebruikt worden in RP "gaat het om gevoelige info dan krijg je hiervoor een ban!

🔴Als je bent dood verklaard dan dien je een nieuw karakter aan te maken, dit karakter maak je aan door /register in te typen in de chat (zie NightrexRP regel 10. voor de exacte aanpassingen).

🔴Geen /twt gebruiken of discord over bijvoorbeeld witwaspraktijken.

🔴Gebruik /me voor de RP situaties binnen 2 meter afstand tot de spelers in kwestie.

🔴Hulpdiensten dienen in de meldkamer aanwezig te zijn als zij in dienst treden.

🔴Greenzone is Blokkenpark, politiebureau, ziekenhuis en ANWB/CCD. Dit betekend dat daar geen criminele praktijken mogen worden uitgevoerd. In deze zone zijn mensen veilig en er mag geen geweld gepleegd worden.DISCORD REGELS

Om alles leuk en gezellig te houden tolereren we geen pestgedrag. We willen het graag leuk en gezellig houden daarom geldt de volgende regel: mocht je door iemand 'gepest' worden dan kan je die persoon aangeven via een ticket hier in discord. Dit doe je door naar #deleted-channel te gaan en dan de instructie's in #deleted-channel te volgen. Let op! In het onderwerp van je ticket graag het volgende noteren: de persoon waarover het gaat en de reden waarom je deze persoon aangeeft. Nadat de ticket is aangemaakt kan je het hele verhaal uitleggen in je ticket ( let op, 2x in de week zullen alle kanalen worden behandeld door de beheerders. Het kan zijn dat je niet direct antwoord krijgt op je vraag of verzoek, gelieve even netjes geduld te hebben). Wees tijdens het aangeven zo duidelijk mogelijk, een staff lid zal deze melding zo snel en discreet mogelijk behandelen. Let op! Maak je misbruik van het ticketsysteem dan kan dat leiden tot een algehele server mute.

🔴Respect voor elkaar.

🔴Geen gescheld/geen gebruik van grove taal, Bijvoorbeeld kanker of andere nare scheldwoorden

🔴Geen negatieve berichten/discussies in de chats, dit praat je uit in call

🔴Doe geen uitspraken op discord over dingen die in game gebeuren (metagaming)

🔴Geen zelfpromotie/reclame maken. Bijvoorbeeld voor: andere discord servers of bepaalde online website's

🔴Plaats dingen in het juiste kanaal, kijk goed of het onderwerp waar jij het over wil hebben al eerder is besproken.

🔴Het gebruik maken van stem vervormer op discord is verboden.

🔴Staff leden hebben altijd het laatste woord.

🔴Microfoon is vereist

🔴Geen muziek hoorbaar door je microfoon.

🔴Bij een uit de hand lopende discussie/situatie zo veel mogelijk bewijs aanleveren.

🔴Geen soundboard gebruiken zonder toestemming van staff!RP REGELS

🔴Zodra je in de server komt begin je je roleplay, je werkt volledig mee in de roleplay je praat in roleplay tegen de andere spelers en noemt ze bij hun ingame naam.

🔴Alles wat besproken dient te worden in discord bespreek je in discord, je spreekt niemand aan in game over een ooc vraag of opmerking.

🔴Je gedraagt je naar je roleplay ben je dus bv gewond dan gedraag je jezelf naar je verwondingen, als je bv zwaar gewond bent dan ben je buiten bewustzijn en hoor je mensen wellicht praten maar je kan zelf niet terug praten. Ben je dood dan kan je al helemaal niks zeggen. Je werkt volledig mee met het ziekenhuispersoneel.

🔴Mocht je wat willen vragen tijdens je rp dan hou je dit voor je tot je weer in discord zit, je post dit netjes in het kanaal waar je het neer mag zetten. Je hoort je strikt aan je situatie te houden.

🔴Even mezelf op discord muten, ik ben geteleporteert of mag ik een revive komt niet in het rp woordenboek voor en mag dus ook niet worden gebruikt. Zodra je dit benoemt word je direct hierop gewezen dmv roleplay ( bv je praat over ooc dingen tijdens je ambulance situatie, je word dan zonder pardon meegenomen naar het ziekenhuis omdat je wartaal uitkraamt).

🔴Het woord FAILRP mag niet voorkomen tijdens een roleplay situatie!!

🔴Jou leven in de server moet net zo zijn als je echte leven je gaat er voorzichtig mee om want dood is dood en dit brengt consequenties met zich mee!

🔴het besturen van een voertuig doe je met beleid, je kunt geen bergen afrijden zonder dood te gaan en ook met een normale auto kun je niet de bergen zomaar in. Hier heb je een crossmotor of een offroad voertuig voor nodig. Ook dien je op je snelheid te letten met 220 km door de bebouwde kom heen is absoluut levensgevaarlijk en dus niet mogelijk (in achtervolging kan dit wel)!

🔴Als je voertuig beschadigd is door een ongeluk kun je niet zomaar doorrijden en ook jij hebt waarschijnlijk verwondingen die dienen te worden behandeld denk hier ook bij na!

🔴Politie ademt dezelfde lucht in als iedere andere speler ook hun levens zijn waardevol, in het echt word politie/burger ook niet zomaar overhoop geknald tijdens een situatie in bv een overval. Zorg dat je een onderhandelaar hebt voor beide partijen en probeer er allemaal zonder kleerscheuren vanaf te komen.

🔴Als je dood bent gegaan dan gaat de NEW LIFE RULE in, dit houd in dat je je baan mag behouden maar verder mensen niet meer kent, collega's, vrienden en vijanden herken je niet meer en dus moet je jezelf helemaal opnieuw voorstellen. (je neemt het werk over van je familie,vriend) je speelt je rp ook zo dat je niks meer weet uit je vorige leven. Stel je dus op alsof je iedereen weer voor het eerst ziet. Net als in het echte leven mishandel je niet zomaar mensen, je geeft dus niet zomaar iemand een knal voor zijn kop want net als in real life kan 1 klap iemand al fataal zijn!

🔴Is ergens een rp situatie aan de gang en kom je kijken hou dan vooral afstand en bemoei je niet met die situatie, bv iemand wil van een gebouw afspringen roep dan niet spring dan, spring dan maar zorg dat andere medeburgers op veilige afstand blijven!! In real life roep je ook niet dat iemand moet gaan springen!?!?!?!BURGER REGELS

🔴Er moet meer respect komen voor de politie agenten. Als je wordt staande gehouden heb respect en reageer normaal.

🔴Stop voor de politie, rijd niet door zonder reden. Als je bijvoorbeeld Drugs of een wapen bij je hebt en je hebt jezelf in een benarde positie gezet heb je de keuze om weg te rijden. Als je verder niks raars of iets tegen de regels hebt gedaan stop dan gewoon en maak er een leuke roleplay van.

🔴Als je te hard rijd weet je dat je de kans loopt om gepakt te worden, dus wil je het risico nemen om te hard te rijden accepteer dan ook de concuquenties en stop gewoon.

🔴Het neer slaan/schieten van een agent mag ALLEEN gedaan worden in een goede roleplay. Denk dus aan een overval / gijzeling. Doe dit niet zonder enige reden.

🔴Overvallen moeten realistischer worden. Er wordt zonder pardon geschoten. Voordat je gaat schieten ga je eerst proberen om in gesprek te komen met de politie. Klakkeloos rond schieten heeft niks te maken met RolePlay!

🔴Accepteer het als je een keer wordt aangehouden. Ga niet direct schreeuwen ''FAIL RP''. Maak je roleplay af en als je dan nog steeds denkt dat het FailRP is kan je altijd een call aanvragen met de eigenaar van de politie. Zorg dat je bewijs hebt zodat er ook echt iets aangedaan kan worden.

🔴Als er een overval gaande is, bemoei je er niet mee. Laat de politie en de overvallers hun RolePlay doen. In reallife ga je ook niet een bank binnen die overvallen wordt of agenten lastigvallen.CAR THIEF REGELS

🔴Maximaal 3 agenten mogen aanwezig zijn bij een achtervolging

🔴Je mag ALLEEN een pistol bij je hebben als je de auto gaat stelen.

🔴Je mag alleen 1 partner hebben bij een auto diefstal, dit betekend dat 1 persoon je maar mag helpen om bijvoorbeeld de politie te misleiden, ontsnappen etc

🔴Je partner mag alleen een pistol bij zich hebben

🔴Het AT team mag niet reageren op een car thief melding, tenzij ze van de reguliere agenten te horen krijgen dat er een vuurwapen gezien is.

🔴De politie, ambu, anwb en de brandweer mogen geen auto's stelen